Intretinerea altor Tipuri de Produse

Fiecare produs necesita o modalitate de ingrijire data de tipul categoriei din care face parte. Astfel, avem:

  • PRODUSE DIN LEMN – cutii de bijuterii, diverse, tavi, platouri, tablouri, icoane, decoratiuni, boluri etc., – se sterg cu o carpa umeda sau uscata. Folositi solutii speciale de lemn in cantitate moderata.
  • PRODUSE DIN STICLA – pahare, platouri, jucarii bibelou, cani, halbe, cante si vaze – se spala cu jet de apa calda sau se sterg cu o carpa bine umezita, in functie de compozitia mixta sau nu a produsului. Nu lasati aceste produse la indemana copiilor sub 10 ani, deoarece se pot rani daca se sparg.
  • PRODUSE DIN CEARA – acestea NU sunt jucarii. Va rugam sa fiti atent(a) la manipularea lor. Nu le lasati aprinse si nesuprevegheate, in preajma copiilor, vantului sau bataia curetilor de aer. Asezati lumanarile pe suporti speciali, verticali, bine sustinuti. Deasemenea nu sunt recomandate persoanelor care sufera de astm bronsic, atat cele cu esente cat si cele nemirositoare. NU le tineti la soare, deoarece caldura le deterioreaza.
  • PRODUSE DIN CARTON SI HARTIE – plase, cutii ambalaj, cutii depozitare etc. – nu le lasati in preajma focului deoarece se aprind repede sau in preajma apei deoarece se deterioreaza iremediabil.
  • PRODUSE NATURALE DE INTERIOR – esente, flori artificiale, crengute decorative, pout-pourri etc., – acestea sunt numai pentru uz decorativ. Evitati contactul cu pielea, ochii sau suprafetele lacuite. Nu le spalati direct cu jet de apa, folositi doar un pamatuf moale pentru inlaturarea prafului.
  • PRODUSE DIN METAL – cutii, platouri, farfurii – NU introduceti in cuptorul cu microunde!! Doar se sterg cu o carpa moale de praf. Nu folositi substante abrazive de genul Cif-ului deoarece se zgarie si sunt iremediabil deteriorate.
  • PRODUSE DIN CERAMICA SI PORTELAN – farfurii, cani, cesti, vaze, suporturi diverse – la curatarea acestora NU folositi substante abrazive, sau bureti duri deoarece se pot zgaria usor. Spalati-le doar cu detergent de vase. Deasemenea, pot sa aiba conditii speciale sau personalizate de intretinere in functie de tipul si fragilitatea portelanului. Cestile sau farfurioarele pot sa fie introduse in cuptorul cu microunde in anumite conditii. Deasemenea, nu lasati la indemana copiilor deoarece se pot sparge.
  • PRODUSE DIN TEXTIL – covorase, perne decorative, haine etc. – spalati-le doar in conditiile inscrise pe eticheta pentru o viata mai lunga a acestora.
  • PRODUSE DIN LUT ARS – ghivece, farfurii, boluri etc. – pot sa fie introduse in cuptorul cu microunde, iar curatarea lor se face atat manual, cat si in masina de spalat. Acestea pot fi atat cu scop decorativ, cat si de folosinta zilnica.

 

SPOR LA CUMPARATURI!!!