Termeni si Conditii

DEFINITII

 • FURNIZOR EXTERN: Companiile/Firmele prin care se desfasoara relatiile comerciale ale Companiei S.C. Sigma S.R.L. Bistrita, in scopul revanzarii produselor acestora, pe site-ul oficial culoriminunate.ro
 • VANZATOR sau DISTRIBUITOR: este persoana juridica inregistrata prin Compania S.C. Sigma S.R.L. Bistrita, prin contractele de Achizitie si Contractele de Distribuitie pe care acesta le are cu Furnizorii locali – din judetul Bistrita-Nasaud, dar si judete conexe. Totodata, acesta are si rolul de FURNIZOR – adica magazinul virtual numit in continuare Magazin Culori Minunate intretinut si administrat de S.C. Sigma S.R.L. Bistrita.
 • CLIENT: persoana fizica sau juridica care achizitioneaza de pe site-ul nostru www.culoriminunate.ro  unul sau mai multe produse. Deasemenea, este persoana fizica care acceseaza site-ul nostru indiferent de motive, chiar daca si-a creat sau nu un cont, si care beneficiaza
 • LITIGIU: orice neintelegere aparuta intre Furnizor si Cumparator.
 • STOC DE MARFA: stocul de produse pe care Sigma S.R.L. il are direct fizic in depozitul central de la sediul social. Stocul electronic este stocul de produse de marfuri care se regaseste la Furnizorii cu care S.C. Sigma S.R.L. are contracte de colaborare incheiate. Se doreste ca sa existe ACURATETE in stocul acestor marfuri, dar pot sa existe neconcordante in perioadele aglomerate sau foarte intense ale anului – Sarbatori etc.
 • TERMENI SI CONDITII – clauzele stipulate in prezenta sectiune, numita in continuare Acord, Clauze sau Prezentul.
 • CONTRACT LA DISTANTA - conform O.U.G. 34/2014 art. 2 pct. (7), contractul la distanta este: "orice contract incheiat intre un profesionist si un consumator in cadrul unui sistem de vanzari, sau de prestare de servicii la distanta organizat, fara prezenta fizica simultana a profesionistului si a consumatorului, cu utilizarea exclusiva a unuia sau a mai multor mijloace de comunicare la distanta, pana la si inclusiv in momentul in care este incheiat contractul";
 • DURATA CONTRACTULUI - prezentul contract se incheie intre Client si Furnizor pe o perioada nelimitata, pana in momentul denuntarii sau rezilierii sale de catre una dintre parti. Fiecare comanda plasata de Client prin intermediul Site-ului www-culoriminunate.ro reprezinta o forma de executare a prezentului Contract.
 • NEWSLETTER sau INSTIINTARE CLIENT – este acel buletin de informare periodic, exclusiv trimis de catre Furnizor prin cale electronica, respectiv posta electronica (e-mail, SMS), cu referire la produsele, serviciile si/sau promotiile desfasurate de catre acesta intr-o anumita perioada, fara nici un angajament din partea site-ului noastru cu referire la informatiile continute.

IDENTITATEA PROPRIETARULUI

Proprietarul de Dept al site-ului www.culoriminunate.ro este Compania S.C. SIGMA S.R.L., identificata prin datele:

 • Adresa sediu social: jud. BISTRITA-NASAUD, loc. BISTRITA, str. PIATA MICA, nr. 9, cod postal 420009.
 • Cod Unic de Identificare: 570222 – neplatitor de TVA.
 • Registrul Comertului: J 06/77/1992.
 • Cont Bancar: RO54 BTRL 0060 1202 2444 81XX
 • Banca Transilvania: sucursala Bistrita
 • Adresa mail: office@culoriminunate.ro
 • Telefon Contact: 0040 745 89 89 68.

Confidentalitatea datelor Dvs. dupa 25 mai 2018 este o prioritate pentru Sigma SRL, pentru a va furniza intr-o maniera clara si practica informatiile privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

De aceea, dupa aceasta data ne-am aliniat la Standardele Europene in vigoare privind prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date stipulate in legislatie – Regulamentul 679/24.04.2016.

Conform Regulamentului de mai sus, firma noastra este obligata sa prelucreze in conditii de siguranta si doar pentru scopurile specificate, datele personale pe care Dvs. le furnizati, prin respectarea principiilor privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

Sigma SRL este un Operator Responsabil cu Protectia Datelor si pentru orice nelamurire ne puteti scrie la office@culoriminunate.ro – legat de prelucrarea datelor cu caracter personal si/sau exercitarea drepturilor Dvs.

Monitorizarea respectarii in vigoare a acestor standarde este asigurata de Responsabilul pentru Protectia datelor desemnat de catre Sigma SRL. Deasemenea, ne asumam dreptul de a modifica aceste prevederi din Termeni si Conditii fara o anuntare prealabila.

DREPTURI DE AUTOR LA INFORMATIILE DE PE SITE

Magazinul Online Culori Minunate:

 • garanteaza Utilizatorului drepturi limitate, doar in interes personal pentru efectuarea de comenzi online sau informare.
 • Nu confera dreptul Utilizatorului de a descarca, modifica partial sau integral site-ul, de a reproduce sau copia integral sau partial, de a revinde sau exploata site-ul in orice alta maniera decat in scopuri comerciale sau contrare intereselor Sigma S.R.L., fara acordul scris al acesteia.

INREGISTRAREA CA MEMBRU

Autentificarea ca Membru pe acest site implica alegerea unui nume de utilizator si o parola a fiecarei persoane fizice/juridice, care doreste sa comande produsele noastre.

Pastrarea in siguranta a parolei este responsabilitatea integrala si a Dvs. Daca ati piredut parola sau considerati ca aveti contul afectat, va rugam sa ne contactati imediat pentru a lua masurile necesare.

SECURITATEA DATELOR COMERCIALE

Datele personale pot fi folosite doar in scopul declarat al acestui site. Informatiile din formularul de comanda vor fi folosite pentru a va instiinta de trimitere sau finalizarea comenzilor initiate si/sau pentru a va tine la curent – in functie de alegerea personala – cu ultimele noutati, promotii, concursuri etc.

Furnizorul S.C. Sigma .S.R.L. nu vinde, nu ofera si nu face schimb de adrese de mail sai alte informatii care au fost obtinute prin intermediul site-ului www.culoriminunate.ro, fara acordul explicit al Dvs.

Informatiile obtinute de la Dvs. sunt necesare pentru:

 • Confirmarea comenzilor;
 • Livrarea produselor comandate;
 • Anuntarea de promotii si noutati;
 • Anuntarea de reduceri sau concursuri variate, etc.

CONDITII COMERCIALE

a) COMANDA MINIMA

Comanda minima pe site-ul nostru este 100,00 lei RON !!! Sub aceasta valoare NU onoram comenzi, mai ales, daca Clientul este la distanta mare de locatia sediul social – Bistrita, judet Bistrita-Nasaud si datorita riscului ridicat de a nu receptiona/ridica coletul.

 • Va rugam sa NU INSISTATI sa cereti sa onoram comenzi sub aceasta suma, deoarece nu suntem de acord!!!
 • Deasemenea, comenzile sunt onorate in limita stocului disponibil!!! Compania noastra face eforturi considerabile pentru a mentine acuratetea stocului, dar pot exista erori umane.
 • Nu putem garanta ca toate informatiile sunt complete si actualizate, iar serviciile acestui site sunt fara erori, neintrerupte si/sau accesibile.

b) PROMISIUNEA DE CUMPARARE

 •  In momentul in care Clientul lanseaza o comanda pe site-ul nostru, veti primi automat pe mail Comanda facuta, cu o factura fiscala initiala de plata la sistemul ramburs la firma de curierat.
 • Aceasta prima comanda – are rolul de factura proforma, doarece doar dupa finalizarea Comenzii si cunoasterea cu exactitate a produselor existente pe stoc, se finalizeaza comanda.
 • Totusi, din punct de vedere legal, Comanda Dvs. are rolul de Contract de Vanzare-Cumparare intre parti, iar Obiectul contractului il reprezinta produsul/produsele pe care le-ati adaugat in Cosul de Cumparaturi. Finalitatea Contractului de Vanzare Cumparare este data de Agentul companiei noastre, dupa ce sunt contactat.
 • Produsele noastre sunt produse comercializate si/sau produse de firma noastra, dar si pe baza de colaborare sau Contract de Vanzare a Produselor a Furnizorului din localitatea de resedinta a judetului – Bistrita.

c) LIVRAREA PRODUSELOR

 •  Livrarea produselor se va face exlusiv prin firma de curierat agreata de firma S.C. Sigma S.R.L. termenul de livrare a comenzilor poate de pana la 14 zile calendaristice, adica 10 zile lucratoare sau 2 saptamani.
 • Va rugam sa tineti cont de faptul ca site-ul prezinta varietate mare de produse, astfel ca si numarul comenzilor vor fi luate si executate in ordinea intrarii lor si in functie de comanda sau cerinta Clientului.
 • O comanda estel valida, daca si numai daca s-a facut pe site-ul nostru culoriminunate.ro!! NU onoram comenzi telefonice, sau prin mail, ci doar cele care sunt lansate pe site-ul oficial.
 • Astfel, daca un Client doreste telefonic un produs, iar acesta se regaseste in Comanda Clientului, atunci primul Client nu i se va livra produsul, ci celui care a facut comanda ferma pe site-ul nostru. Deasemenea, Clientul care a sunat, este rugat sa se inregistreze pe site pentur onorarea oricarei comenzi.
 • Livrarea produselor prin intermediul firmei de curierat se face exclusiv pe teritoriul Romaniei. NU onoram comenzi in afara teritoriului Romaniei – nu facem export de produse.
 • Costul livrarii produselor noastre este de 15,99 lei RON pana la valoarea de 250,00 lei comanda lansata. Peste aceasta suma 250,00 – 350,00 taxa de livrare este de 17,99 lei RON. Peste 350,00 lei RON taxa de livrare este gratuita.
 • Deasemenea, este obligatia Clientului de a nu ridica de la cuierat colete care sunt sparte sau deteriorate vizibil, cu folia rupta sau inexistenta, fara sa ne contactati telefonic. Clientul are obligatia sa verifice produsele in momentul primirii acestora.
 • Mentiunile cu privire la eventualele probleme sau stricaciuni privind integritatea/continutul unui(or) colet(e) se fac in momentul livrarii pe AWB sau se intocmeste un Proces Verbal de Constatare, se refuza primirea si plata coletului. Orice reclamatii ulterioare, cu privire la aceste aspecte, sunt nule.
 • Ne rezervam dreptul de a cere un avans la comenzile la care cosideram ca este necesar (spre exemplu la comenzile de produse de valoare mai mare, produse aduse la comanda speciala sau la dorinta Clientului personalizate, etc).
 • In cazul in care un client refuza preluarea coletului, ne rezervam dreptul ca la urmatoarele comenzi sau la reexpedierea aceluiasi colet sa facturam taxa de expediere si de retur  a primului colet si sa solicitam plata integrala in avans a valorii comenzii.

d) PROCESAREA COMENZILOR

 Etapele de procesare a comenzilor sunt:

 •  Plasarea comenzii – dupa ce veti face o comanda pe site, consumatorul va primi un mail cu numar de inregistrare a comenzii, la adresa de mail confirmata sau specificata in comanda.
 • Lansarea comenzii – in momentul in care ati finalizat o comanda veti primi un mesaj de confirmare, prin care veti stii ca aceasta a fost preluata de catre sistem. Deasemenea, puteti vedea pe site stocul de produse sau stocul epuizat – deci disponibilitatea produsului, chiar pe pagina de prezentare a produsului.
 • Preluarea comenzilor – se face in aceiasi zi lucratoare, pana la ora 16.45 sau in prima zi lucratoare dimineata la ora 8.30. S.C. Sigma S.R.L. NU GARANTEAZA STOCUL DE MARFA si/sau disponibilitatea produselor, si NU poate fi trasa la raspundere in cazul in care articolul sau produsele respective NU se afla pe stoc la Furnizor(i). Conform cu art.8, alin.(9) din OUG nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor "in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, momentul incheierii contractului la distanta il constituie momentul confirmarii de catre vanzator a acceptarii comenzii transmise de consumator".
 • Confirmarea comenzilor – se va face prima data telefonic, pentru a cunoaste situatia comenzii – cand va fi livrata si daca exista sau nu produsele pe stoc. Dupa intelegerea telefonica, abia atunci se va trimite prin posta electronica – mail – specificata in formular, disponibilitatea produselor. La final, in limita stocului disponibil si dupa ce Vanzatorul/Distribuitorul verifica disponibilitatea stocului de produse, veti primi mail-ul prin care veti stii exact situatia Comenzii Dvs.
 • Plata comenzilor – in general aceasta este in sistem ramburs, adica la plata se face la curierat. Dar, in situatia in care comanda Dvs. depaseste suma de 500,00 lei RON atunci va trebui ca sa o platiti in avans in contul declarat al firmei noastre. Daca ati lansat o comanda si aceasta a fost platita in avans – si exista situatia in care stocul este 0 – din cauze ce nu tin de noi – produs defect sau deteriorat – atunci, acestea vor fi rambursate Clientului in maxim 14 zile calandaristice, in functie de discutia avuta cu acesta si/sau posibilitatea de disponibilitate a Stocului de Marfa.

 e) PRETURI SI LISTE DE PRETURI

 NE REZERVAM DREPTUL DE A SELECTA CLIENTII!!!

 • Preturile sunt cele afisate pentru fiecare produs in parte. Aceste preturi sunt valabile doar produselor care sunt afisate pe site-ul online culoriminunate.ro.
 • Preturile afisate pe site-ul nostru sunt in moneda nationala a Romaniei – lei RON. NU vindem produse in alte monede internationale – EURO sau USD etc.
 • Preturile exprimate pe acest site sunt fara TVA – TVA = 0%. Firma noastra este neplatitoare de TVA, astfel ca nu putem onora comenzi prin care Dvs. sa va puteti deduce TVA-ul!! Toate facturile emise vor fi fara TVA – Taxa pe Valoare Adaugata.
 • Preturile sunt actualizate/modificate constant si periodic in functie de modificarea/actualizarea stocului, rigorile pietei, conditiile financiare etc.
 • La cerere, putem crea o lista partiala cu categoriile principale de produse pentru a vedea marjele de preturi. In cazul exercitarii de catre consumator a dreptului de retragere din contract, acesta are dreptul de a i se restitui toate sumele achitate cu titlu de plata, inclusiv costurile livrarii, daca este cazul.

 f) TAXA VERDE

 •  Timbrul verde este dovada ca avem grija de mediul inconjurator. Este costul gestionarii fluxurilor de deseuri de echipamente electronice si electrice, determinat de activitatile de colectare, transport, valorificare, reciclare, coste videntiat distinct consumatorului final, ca un cost vizibil pe care acesta il plateste la momentul achizitionarii unui produs.

 g) TAXE SUPLIMENTARE

 • In functie de adresa Clientului, Furnizorul poate sa perceapa taxe suplimentare, conform Contractului cu firma de curierat. Asta inseamna, conform contractului sume suplimentare atunci cand livrarea se face mai departe de resedinta de judet/prima localitate unde exista agentie a firmei de curierat.

 DECLINAREA/LIMITAREA RESPONSABILITATII

S.C. Sigma S.R.L. Bistrita NU este raspunzatoare pentru orice fel de prejudiciu (direct, indirect, accidental sau nu) ce rezulta din folosirea fectuoasa sau sau din incapacitatea de folosire a informatiei prezentate pe site-ul www.culoriminunate.ro sau a orice tipuri de erori sau omisiuni in continut care pot duce la astfel de pierderi.

S.C. Sigma S.R.L. Bistrita NU este raspunzatoare sau nu va fi facuta responsabila si nici nu garanteaza expres sau implicit, in nici un fel, pentru functionarea/functionalitatea site-ului, informatiile sau continutul site-ului, materialele sau produsele de pe site.

S.C. Sigma S.R.L. Bistrita NU este raspunzatoare pentru posibilele diferente de culoare care pot sa existe la produse fata de prezentarea de pe site – toate acestea datorandu-se setarilor personale ale Clientului la monitor sau calculator.

S.C. Sigma S.R.L. Bistrita NU este raspunzatoare pentru continutul site-ului (texte, descrieri ale produselor, caracteristici tehnice, imagini, simboluri) ce sunt in stransa colaborare cu reprezentantii in Romania ai marcilor prezentate pe site.

S.C. Sigma S.R.L. Bistrita NU nu isi asuma responsabilitatea pentru descrierile produselor prezentate pe site in scopul comercializarii, acestea fiind corespunzatoare celor puse la dispozitia companiei de catre reprezentantii fiecareia dintre aceste marci in parte. De asemenea, imaginile care sunt prezentate pe site sunt cu titlu de exemplu, produsele efectiv livrate putand diferi de acestea in ceea ce priveste culoarea, aspectul si sau alte informatii.

Site-ul www.culoriminunate.ro este gazduit de serverele unei terte firme.

S.C. Sigma S.R.L. Bistrita NU va putea fi facuta responsabila pentru eventualele erori aparute pe site indiferent de motivele aparitiei lor, acestea incluzand modificari ale site-ului, setari, sau actualizari ale scripturilor programate.

S.C. Sigma S.R.L. Bistrita NU va putea fi facuta raspunzatoare pentru erorile aparute datorita folosirii anumitor browsere pentru vizitarea site-ului.

S.C. Sigma S.R.L. Bistrita NU raspunde de continutul, calitatea sau natura site-urilor la care se ajunge prin legaturi de pe site-ul www.culoriminunate.ro. Pentru respectivele site-uri, raspunderea integrala o poarta proprietarii site-urilor in cauza.

S.C. Sigma S.R.L. Bistrita NU ofera in nici un fel garantie ca serviciul va fi potrivit cerintelor dvs. sau ca serviciul va fi sigur si fara erori de orice fel. Serviciul poate fi intrerupt de administratorii lui in orice moment fara o instiintare prealabila.

Clientul este direct raspunzator de orice activitate si/sau continut pe care il afiseaza in magazin. Forta majora exonereaza partea care o invoca in conditiile legii.

S.C. Sigma S.R.L. Bistrita NU este responsabila si nu poate fi tinuta responsabila in nici un fel, direct sau indirect, pentru orice paguba si/sau problema, de orice natura, ca urmare a folosirii serviciului nostru.

S.C. Sigma S.R.L. Bistrita isi rezerva dreptul sa intarzie sau sa anuleze livrari ale produselor comandate daca acestea nu pot fi onorate din motive independente de S.C. Sigma S.R.L. Bistrita care includ:

 • incendii, explozii, inundatii, epidemii;
 • greve, actiuni guvernamentale, razboaie, acte de terorism, proteste, rascoale, tulburari civile;
 • alte impedimente de forta majora conform uzantelor legii romanesti.

 

DISPUTE SI CONFLICTE

Orice tentativa de acces neautorizat la site si orice incercare de frauda va fi raportata Autoritatilor Competente si orice conflict aparut intre Compania S.C. Sigma S.R.L si Client se va incerca prima data sa fie rezolvat prin cale amiabila.

In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine Instantelor de Judecata romane sau unui organism de rezolvare a disputelor alternativ, agreat de ambele parti.

Fiind de acord cu acesti Termeni si Conditii de Utilizare a site-ului www.culoriminunate.ro, Clientul isi asuma in totalitate consecintele ce decurg din folosirea in aceste conditii a site-ului.

Valoarea maxima a daunelor ce pot fi platite de S.C. Sigma S.R.L. fata de orice client este valoarea sumei incasate de firma noastra de la acest client.

CONCLUZII. DISPOZITII FINALE

Daca oricare din clauzele de mai sus este nevalida sau nula, indiferent de cauza aceasta, celelalte nu vor fi afectate – clauze – din aceste Termeni si Conditii. Odata cu lansarea comenzii Clientul accepta conditiile impuse de site-ul nostru si de politicile de functionare a platformei, fara a avea obiectiuni, valoarea acestora fiind a aceluiasi ca a unui contract incheiat intre 2 parti.

Principiile care definesc actiunile noastre sunt cuprinse in asa numitul Cod de Conduita care este ansamblul de reguli si definitii – care nu este impus de legislatia in vigoare – fiind unul intern si care defineste comportamentul societatii noastre cu privire la practicile comerciale. Cumparatorul poate obtine Codul de Conduita printr-o cerere scrisa la adresa sediului social.

Orice alta problema cauzata de produsele si serviciile prezentate pe S.C. Sigma S.R.L. si care nu este deja tratata de nici un articol din prezentul document, se va solutiona pe cale amiabila in termen de 30 de zile lucratoare de la data sesizarii in scris a problemelor, de catre utilizator.